Over de fotograaf en journalist

Over de fotograaf en journalistMijn naam is Niko Bloemendal.

Fotografie is een hele grote passie van mij. Net als klassieke auto’s en fietsen. Nog mooier is om die dingen zoveel mogelijk te combineren. Zo is ook de fotografie ontstaan.

Fotografie is altijd al aanwezig geweest. In oude foto’s zie ik dat ik meer wilde dan de standaard foto’s. Helaas had ik toen niet de mogelijkheden of de kennis. Door de jaren groeit de fotografie langzaam terwijl ik ook steeds weer met de klassieke auto’s bezig ben. Of het nu gaat om reparaties, evenementen of andere zaken, de camera ging mee.

En dan groeit het langzaam en vind je de lol in om de zaken te combineren. In oktober 2009 komt het moment dat Bloemendal Fotografie ontstaat.

Natuurlijk zijn historische rally’s een belangrijk onderdeel van mijn fotografie. Maar hoe leuk is het ook om evenementen te fotograferen.
Al vele jaren ben ik een van de vaste fotografen op het concours d’elegance bij Paleis het Loo en Soestdijk.
Maar buiten dan zijn er nog veel meer evenementen die ik vast heb mogen leggen.

Trots ben ik op de foto’s van het Concours d’Elegance, maar ook van the Wintertrial, Classic SLS, Mille Miglia.

Maar ook persoonsfotografie is een uitdaging. Zo spannend en leuk om weer eens een huwelijk te doen, een moment waar je echt de hele dag vol geconcentreerd moet fotograferen om geen moment te missen.

Bedrijfsfotografie vind ik ook erg leuk. Meedenken met een bedrijf hoe zij hun merk in beeld te kunnen brengen. Wat moet je doen, hoe kun je het laten zien?

Door jaren ervaring en vele publicaties in binnen en ook in buitenland is de ervaring aanwezig. En fotografie is veel te leuk en spannend om niet te doen.

En er bestaat in fotografie geen slecht weer, het is altijd weer bijzonder uitdagend.

close
Facebook IconVolg ons op Flickr