Circuit de Gueux Frankrijk

Auto’s en races zijn met elkaar verbonden sinds de eerste auto werd uitgevonden. Overal over de wereld zijn circuits gebouwd om races te kunnen houden. Brooklands, Nurnburgring, Monte Carlo, Imola, Spa Francorchamps zijn zo maar wat voorbeelden. Maar er zijn ook nog circuits die vroeger beroemd waren, maar nu verlaten zijn. Achter gelaten en vervallen. Circuit de Gueux in Frankrijk is zo’n circuit. Dichtbij Reims ligt dit oude Formule 1 circuit waar in de jaren 50 de nodige races gehouden zijn.

Er is nu weinig van terug te vinden. De wegen zijn moderne geasfalteerde wegen. En waar eens vervaarlijke bochten lagen te wachten op de coureur, liggen nu rotondes met mooi gevulde middenbermen. Dorpjes zijn groter geworden en wegen zijn verplaatst. Toch kun je aan de D27 vanaf Reims naar Gueux nog een stuk oude historie vinden. Een handje vol gebouwen, en een vervallen tribune. Maar de atmosfeer is geweldig en je kunt je voorstellen hoe hier vroeger op volle snelheid volbloed sportauto’s voorbij reden. Af en toe hoor je een auto motor ronken. Helaas zijn dit dan moderne superzuinige spaardiesels, maar de ambiance is er niet minder om. Een absolute aanrader om te bezoeken als je in de buurt komt.

Wilt u nog meer foto’s zien?

https://www.flickr.com/photos/bloemendal-fotografie/sets/72157629196314464/with/6826478902/

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

1 comment

  1. Harm Mulder
    9 november 2012 at 08:01 — Beantwoorden

    Schitterende foto’s. Een prachtige sfeer impressie die op een erg mooi manier weergeeft hoe tijden veranderen. Het zijn beelden die de vergankelijkheid erg duidelijk maken van een historie waarin auto’s de afgoden leken van de welvaart. De prachtige, echte beschilderingen van de gebouwen geven ook een stuk geschiedenis op reclame gebied weer. Als ik er lang naar kijk word ik er stil van…
    Bedankt.

Geef een reactie

close
Facebook IconVolg ons op Flickr